latinica  ћирилица
29/11/2016 |  12:48 ⇒ 12:51 | Аутор: РТРС

Бар: Претреси на 15 локација, одузето оружје и муниција

Барска полиција претресла је јутрос станове и друге просторија на 15 локација које користе 10 особа и одузела 10 комада оружја и муницију, саопштено је из црногорске Управе полиције.
Одузето наоружање и муниција - Фото: СРНА
Одузето наоружање и муницијаФото: СРНА

Службеници Центра безбједности Бар су, уз сагласност државног тужиоца у Основном државном тужилаштву у Бару, извршили акцију претреса станова и других просторија на 15 различитих локација која користе 10 лица.

"Током претреса пронађено је и одузето шест пиштоља различитих калибара, гасни пиштољ, три пушке, велики број муниције као и већи број мобилних телефона и СИМ картица", наводи се у саопштењу црногорске Управе полиције.

У саопштењу се додаје да је акција изведена с циљем провјере прикупљених оперативних сазнања и обезбјеђивања доказа, а у вези са расвјетљавањем тешких кривичних дјела почињених на територији Бара у претходном периоду.

"Против одређеног броја лица биће поднесене одговарајуће пријаве. У акцији су учествовали и службеници Посебне јединице полиције, службеници Сектора граничне полиције, као и водичи службених паса за проналажење дроге, оружја и експлозива", додаје се у саопштењу Управе полиције.

Извор: СРНА