latinica  ћирилица
29/11/2016 |  16:06 ⇒ 17:56 | Аутор: РТРС

У Костајници и Новом Граду одржане конститутивне сједнице локалних парламената (ВИДЕО)

У Костајници и Новом Граду одржане су конститутивне сједнице локалних парламената.
Општина Нови Град - Фото: РТРС
Општина Нови ГрадФото: РТРС

Скупштинска већина у Костајници је стабилна, а између осталих, у њој су СДС и СНСД.

Новоизабрани предсједник костајничког локалног парламента из СНСД-а, Никола Јањетовић, тврди да није било проблема при договарању скупштинске већине са СДС-ом, јер, каже, СНСД-а жели да унаприједи све општине у Републици Српској, а међу њима и Костајницу на чијем челу је начелник који долази из СДС-а.

Опозиција тврди да је ова сједница показала сву бесмисленост постојања Савеза за промјене. Мање бурно било је у новоградским скупштинским клупама. 

Одборници Скупштине општине Костајница тврде, обезбијеђена је стабилна скупштинска већина, коју чине СДС, СНСД, СП, СДА, НДП, СДП и Уједињена Српска.

Новоизабрани предсједник локалне Скупштине, Никола Јањетовић из СНСД-а каже да не постоји неспојиво, ако је ријеч о добробити свих грађана.

- Савез независних социјалдемократа није имао никаквих проблема направити овдје скупштинску већину са СДС-ом, јер предсједник СНСД-а жели да унаприједи све општине у Републици Српској и једна од тих општина је Костајница, поручио је Јањетовић.

Нови-стари начелник општине Костајница, Драго Бундало из СДС-а, поручио је да скупштинска већина обећава јединствен рад у циљу развоја ове локалне заједнице.

- Имамо једно јединство и ја мислим да ће ово бити што се тиче Костајнице града да ћемо свако по својој линији довући више средстава у наш град и да ћемо даље развијати нашу општину, истакао је Бундало.

Из костајничке опозиције, коју чине ПДП и ДНС, тврде да је конститутивна сједница показала сву бесмисленост постојања Савеза за промјене.

- Видите да смо дошли у ситуацију да је начелник из СДС-а, а предсједник Скупштине из СНСД-а. Значи, све оно што се прича о политици Савеза за промјене у Костајници је пало у воду, нагласио је Жељко Чекић, одборник ПДП-а у СО Костајница

У Новом Граду, без изненађења. Стабилну скупштинску већину у овој општини чине одборници СНСД-а, ДНС-а, Социјалистичке партије и СДА.Предсједник Скупштине је из ДНС-а, а први човјек општине, долази из СНСД-а.

- Скупштинско руководство остаје у досадашњем саставу, а то је и једна потврда да смо у протеклом периоду радили са великом упорношћу и постигли завидне резултате, истакао је Мирко Згоњанин, предсједник Скупштине општине Нови Град

За замјеника начелника општине Костајница поново је изабран Горан Рабат из СДС-а, а за замјеника општине Нови Град Бојан Лукач из СНСД-а.