latinica  ћирилица
29/11/2016 |  16:50 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

У општини Невесиње конституисана нова власт (ВИДЕО)

Новоизабрани начелник Миленко Авдаловић, из СНСД-а, најављује нове пројекте у области инфарструктуре и стварање повољног амбијента за инвестиције и отварање нових радних мјеста. Подршку за реализацију планова нова администарција има у , како тврде, стабилној скупштинској већини.
Невесиње - Фото: РТРС
НевесињеФото: РТРС

Нова радна мјеста и капитални инфраструктурни пројекти- изградња водовода и реконструкција саобраћајница, главни су задаци нове општинске администарције. Дугогодишњи проблем водоснабдијевања, према највама новог начелника биће ријешен у 2017. години.

- Акценат у 2017. изградња водовода- два пројекта Алгаовац и Удбина, тада би ријешили водоснадбијевање у Невесиње, поручио је Миленко Авдаловић, начелник општине Невесиње.

Реконструкције двије улице у градској зони и магистралног пута према Мостару, такође су у агенди за наредну годину. Питање свих питања- отварање нових радних мјеста главни је задатак у четворогодишњем мандату истиче Авдаловић.

За реализацију зацртаног, начелник и његови сарадници имаће подршку већине одборника новог скупштинског сазива. Позивају и опозицију да раде конструктивно за добробит Невесиња.

- Већина је стабилна 14 одбориника са тендецијом проширења од 21 укупно одборника, каже Момчило Вукотић, предједник СО Невесиње.

Приоритете и власт и грађани виде као главне проблеме, које треба рјешавати.

Општину Невеисње очекује негативан ребаланс буџета за 2016. Буџет за наредну годину биће планиран у износу од 6, 5 милиона марака, што је на нивоу прошлогодишњег.