latinica  ћирилица
30/11/2016 |  09:40 | Аутор: РТРС

Седамнаестогодишњак одвео Ливерпул у полуфинале

Ливерпул и Хал Сити први су учесници полуфинала Лига Купа.
Ливерпул (архив) - Фото: Getty Images
Ливерпул (архив)Фото: Getty Images

"Црвени" су на Енфилду дочекали Лидс Јунајтед и головима у посљедњих петнаест минута успјели да се пласирају међу четири најбоље екипе – 2:0 (0:0).

За предност је погодио Дивок Ориги у 76. минуту, послије центаршута осамнаестогодишњег Трента Александер-Арнолда, да би коначан резултат поставила нова млада звијезда Ливерпула пет минута касније – седамнаестогодишњи Бенџамин Вудбурн.

Вудбурн је, пошто је одбитак са друге стативе смјестио у мрежу, постао најмлађи стријелац у историји славног клуба, оборивши рекорд Мајкла Овена.

Марко Грујић добио је шансу у надокнади времена, када је замијенио Дивока Оригија.

У другом мечу вечери виђено је далеко више драме, пошто је Хал тек послије једанаестераца био бољи од Њукасл Јунајтеда – 3:1 (0:0, 1:1).

У регуларних деведесет минута игре није било погодака, а домаћи су се нашли у тешкој позицији када је Диомерси Мбокани у 89. минуту добио директан црвени картон.

Гости су то казнили послије осам минута игре у првом продужетку голом Мохамеда Дијамеа, али је већ у сљедећем нападу Роберт Снодграс донио изједначење, испоставиће се и пенале, свом тиму.

Џонџо Шелви и Двајт Гајл промашили су за "Свраке" у прве двије серије, да би тачку на очајно шутерско вече ставио Јоан Гуфран промашајем у четвртој серији. Александра Митровића није било у саставу Њукасла.

Лига Куп – четвртина финала:

Хал Сити – Њукасл Јунајтед 3:1 (0:0, 1:1)
Снодграс 99 - Диаме 98

Ливерпул – Лидс Јунајтед 2:0 (0:0)
Ориги 75, Вудбурн 81

сриједа:
20.45 Арсенал – Саутемптон
21.00 Манчестер Јунајтед – Вест Хем Јунајтед

Извор: Б92