latinica  ћирилица
30/11/2016 |  14:09 | Аутор: РТРС

Божовић: Ситуација у играчком кадру није најбоља

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да ситуација у играчком кадру није баш најбоља, због повреда и недефинисаног статуса појединаца.
Миодраг Божовић        (Фото:crvenazvezdafk.com) -
Миодраг Божовић (Фото:crvenazvezdafk.com)

Он се и поред тога нада побједи против Младости из Лучана и успјешном финишу јесењег дијела Суперлиге.

"Младост је екипа која је у форми, побјеђује у посљедње вријеме, води их тренер који најбоље познаје лигу. Имају искусан тим, неће бити лако, али надам се да ћемо освојити три бода и успјешно приближити крају први дио сезоне", рекао је Божовић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

Он је додао да се нада како ће његов тим, за разлику од претходних утакмица, у раној фази постићи гол и лакше стићи до тријумфа.

"Немамо среће да брзо отворимо утакмицу, имали смо и у Милановцу неколико шанси... Ипак, најбитније је да само побиједимо", поручио је тренер црвено-бијелих и додао да је термин утакмице, од 18 сати, одговарајући јер се стадион пуни због навијача из унутрашњости.

Божовић је коментарисао стање са повредама играча, али и статусе странаца Уга Вијеире и Пабла Моучеа, фудбалера који нису у саставу из различитих разлога.

"Руиз је још повријеђен, али надам се да неће много бити ван строја. Немам вијести о Канги, понекад видим шта ради на Инстаграму. Неко је повријеђен, неко увријеђен, играчи фале, али прегураћемо овај период и пружићемо шансу млађима. Оно што није у реду је да Моуче иде у Загреб да гледа тенис (у тренутку када Црвена звезда игра са Металцем прим. аут), још се и хвали на Инстаграму, све личи на Џошуу Паркера. Стављају се слике хране, гдје се борави, ја бих све своје слике спалио јер ме подсјећају како сам био лијеп", у свом стилу "испалио" је Божовић, а потом наставио да није љут на Уга Вијеиру, иако признаје да Португалац није фокусиран на обавезе.

"Он мора да буде љут на себе, у глави није у Звезди и Србији и жао ми је што се тако понаша. Он је требало ове сезоне да буде наш најбољи фудбалер и да трасира пут ка већем клубу".

На питање новинара шта очекује у мечу Војводине и Партизана у Новом Саду, тренер шампиона Србије одговорио је:

"Очекујем да се прекине утакмица. Шалим се, наравно, очекујем добар фудбал и ако будем имао времена погледаћу. Свеједно ми је ко ће побиједити, нека то буде бољи. Објективно, водимо рачуна само о нама и када смо прави онда је све у реду", закључио је Божовић.

Утакмица 18. кола Суперлиге између Црвене звезде и Младости игра се сутра од 18 сати на стадиону Рајко Митић.

Извор: Б92