latinica  ћирилица
30/11/2016 |  15:51 | Аутор: РТРС

Розберг: Хамилтон ми отежао и уљепшао трку

Нови свјетски шампион Формуле 1 Нико Розберг рекао је да је његов клупски колега из Мерцесеса Луис Хамилтон "један од најбољих возача тог такмичења".
Нико Розберг - Фото: AP
Нико РозбергФото: AP

Розберг је у недјељу освојио своју прву шампионску титулу, пошто је у посљедњој трци шампионата у Абу Дабију заузео друго мјесто иза Хамилтона, које му је било довољно за тријумф. Возачи Мерцедеса су се током цијеле сезоне смјењивали на првом мјесту, а на крају је Нијемац имао пет бодова више од троструког свјетског првака.

"Дугујем неколико ријечи Луису. Он је један од најбољих на свијету, сигурно један од најбољих икада. Невјероватно је напето тркати се с њим. Много га пошујем, обавља невероватан посао", рекао је Розберг, пренио је Би-Би-Си.

Хамилтону је за титулу била потребна побједа у Абу Дабију, али и да се Розберг не пласира на подијум. Британац је у завршници успорио трку, како би пружио прилику осталим возачима да престигну Розберга. Розберг је рекао да нема сврхе расправљати о томе.

"Поштујем га јер је током година остварио добре резултате, а у недјељу се борио до посљедњег метра. То је много отежало трку, али ми је послије тога било и много љепше", навео је он.

Розберг и Хамилтон су пријатељи и ривали још од детињства, док су возили картинг, али су у затегнутим односима откако су постали клупске колеге у Мерцедесу.

"Чини ми се да је одувијек тако, он ме је увијек тијесно побједђвао, па је сјајно што сам успио једном и ја да побиједим", рекао је Розберг.

Челници Мерцедеса нису били задовољни Хамилтоновом тактиком, пошто није послушао наређења из бокса да убрза, како не би угрозио побједу. Хамилтон је одбацио те тврдње, рекавши да побједа није била угрожена и да није урадио ништа непоштено.

Извор: Б92