latinica  ћирилица
01/12/2016 |  09:15 | Аутор: РТРС

Карапетровић: Приоритети консолидовање буџета и бољи привредни амбијент

Начелник Лакташа Ранко Карапетровић рекао је да ће приоритети у његовом четворогодишњем мандату бити консолидација буџета и стварање бољег привредног амбијента у општини.
Ранко Карапетровић, начелник Лакташа - Фото: РТРС
Ранко Карапетровић, начелник ЛакташаФото: РТРС

Карапетровић је навео да ће приликом израде буџета бити извршена темељна анализа свих расхода и прихода како би се постигао оптимум будући да је општинска каса за наредну годину мања за 700.000 КМ.

Када је ријеч о новим инвестицијама и запошљавању, начелник Лакташа подсјетио је да је та општина и до сада имала одређене подстицаје за инвеститоре.

- Настојаћемо да разрадимо читаву лепезу подстицаја и да наставимо да формирањем нових привредних зона пружамо повољније услове за добијање локације - рекао је Карапетровић и додао да му је циљ да се сви потенцијали општине најбоље искористе.

Начелник Лакташа открио је да се већ припрема систематизација радних мјеста у општини.

- Нисам склон отпуштању, али нећемо примати нове службенике јер већ имамо одређен број радника који остварују права на пензију, па ћемо на тај начин смањити њихов број и распоредити их на одређена радна мјеста у привреди и другим јавним службама - поручио је Карапетровић.

Он је нагласио да ће радити на рјешавању веома израженог проблема са водоснабдијевањем, због чега су већ расписани тендери за три водовода - Тришића брдо, Берића брдо и Црнића главица.

- Очекујемо да ће ови послови ускоро бити окончани - поручио је Карапетровић.

Када је ријеч о Пословној зони у Александровцу, начелник општине Лакташи истакао је да је циљ да она буде проширена.

Он је рекао да је у том смислу потребно урадити регулациони план, за шта су потребна одређена финансијска средства.

- Нисам сигуран да ће се то моћи брзо реализовати, али је циљ да тај посао буде завршен у наредне четири године - истакао је Карапетровић.

Он је нагласио да ће се посветити и рјешавању комуналних проблема, као и санацији и модернизацији путне мреже у општини, што ће зависити од расположивих средстава.

Карапетровић је навео и да се воде преговори о увођењу лед расвјете, што би била значајна уштеда у општинској каси.

- Тренутно тражимо најповољније моделе и могућност кориштења европских фондова и фондова за енергетску ефикасност за те потребе - рекао је начелник Лакташа.

Извор: СРНА