latinica  ћирилица
01/12/2016 |  10:29 | Аутор: РТРС

Дрецун: Корак ближе формирању ЗСО

Предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас да је "за корак ближе" формирање Заједнице српских општина послије постизања договора са Приштином у Бриселу о спровођењу споразума о правосуђу из 2015. године.
Милован Дрецун - Фото: ТАНЈУГ
Милован ДрецунФото: ТАНЈУГ

- Правосуђе је један од кључних принципа из првог споразума постигнутог у Бриселу и што се више постиже договора о реализацији свих принципа корак смо ближе формирању ЗСО - рекао је Дрецун за Радио-телевизију Србије.

Он је истакао да се јуче постигнутим споразумом повећавају шансе да се поступа по законима, а не по националној припадности, што је од велике важности за Србе који су дискриминисани.

Дрецун је навео да се статус судија и тужилаца који би требало да буду интегрисани у правосуђе на Косову и Метохији рјешава тако што се судије и тужиоци укључују у рад судова.

- Требало би да радна мјеста, та судска вијећа предвиђена за српске судије буду попуњена и да почну да функционишу. У случају Оливера Ивановића то можда доведе до промјене вијећа које му суди - истиче Дрецун.

Извор: СРНА