latinica  ћирилица
01/12/2016 |  10:48 | Аутор: РТРС

Поповић: Посјета Додика Санкт Петербургу зарад будућности Српске

Војнополитички аналитичар Гостимир Поповић оцијенио је да посјета предсједника Републике Српске Милорада Додика Санкт Петербургу представља још једну у низу значајних политичких, економских, друштвених и духовних активности које Српска спроводи зарад своје будућности у свим инстанцама.
Гостимир Поповић (фото: facebook.com) -
Гостимир Поповић (фото: facebook.com)

- У том смислу, посјета има врло озбиљан и практичан дух који, као ријетко када, заиста одише пријатељством и добром атмосфером, што треба искористити у наредном времену - рекао је Поповић.

Он је нагласио да то није остало без реакције у ужем и ширем окружењу, тако да је из окружења дошла "мала отровна стрелица" да се Русија "мијеша у послове Балкана", додајући да је Русија на Балкану увијек била фактор стабилизације.

- У овом случају то су стрелице које долазе преко океана и из одређених, нижерангираних кругова ЕУ и у том правцу веома је важно одговорити им да је Русија фактор стабилизације на Балкану задњих неколико стотина година, а не само неколико посљедњих година - навео је Поповић.

Он је истакао да је, у смислу стабилизације Балкана, те одржавања и развоја српских друштвено-политичких система, такође значајна посјета предсједника Додика Русији.

- Такође, у том смислу, можемо рећи и да је то једна од најважнијих његових посјета и да се 2016.година закључује са врло снажном активношћу, а потврду тога дају управо они који су недобронамјерни према свим словенским народима, а посебно према Русима и Србима - навео је Поповић.

Извор: СРНА