latinica  ћирилица
01/12/2016 |  14:38 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Нисам пао, само сам сјео да одморим...

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић током боравка у Београду одвојио је вријеме да се сретне са младим тенисерима, тренерима и тениским радницима у Тениском савезу Србије и подјели са њима бројна искуства из своје каријере.
Новак Ђоковић - Фото: BBC
Новак ЂоковићФото: BBC

Главна тема била је утицај снаге мисли на резултате у спорту, а Ђоковић је између осталог говорио о психолошком приступу мечевима, тренинзима и другим професионалним обавезама.

Дјецу су занимали детаљи везани за правилну исхрану и суплементацију у спорту, шта је то што би требало да једу и пију током тренинга, прије и послије мечева. Било је ријечи и о медицини у спорту, о психотерапеутским методама, како да се побједи трема, блокада између тренинга и изласка на терен, борбе са притисцима и очекивањима, страхом од пораза, како да се савладају бројне препреке на путу ка максимуму.

Више од стотину дјечака и дјевојчица имали су и бројна питања, а једно од њих поставио је седмогодишњи малишан из ТК Дрил.

"Ноле, зашто си пао?

Новак се на ово питање насмијешио, пришао је дјечаку, а одговор је заслужио велики аплауз.

"Нисам пао. Само сам мало сјео да се одморим, да бих се вратио још јачи".

Дружење са дјецом дио је едукативних активности Тениског савеза Србије и Новака Ђоковића, који се труде да што чешће нашим младим играчима и тренерима преносе искуства, како би им помогли да унаприједе своје резултате.

Сусрету су присуствовали Др Ненад Дикић из АДАС, Ненад Зимоњић, Богдан Обрадовић, Татјана Јечменица, доктор Дејвис куп тима Србије Здеслав Милинковић и многи други...

Извор: Танјуг