latinica  ћирилица
01/12/2016 |  14:44 | Аутор: РТРС

Радоњић: Циљ је побиједити Жалгирис

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић изјавио је данас да се нада да ће црвено-бијели пребродити бројне проблеме и против Жалгириса доћи до нове побједе у Евролиги.
Дејан Радоњић - Фото: архив
Дејан РадоњићФото: архив

"Жалгирис је клуб богате традиције, у земљи гдје је кошаркашка спорт број један, био је првак Европе, има доста трофеја, а и ове сезоне је показао да свима може да парира. Не иде нам на руку то што су тренутно у форми, поред наших проблема, али надам се да ћемо се издигнути изнад тога и уз помоћ навијача остварити побједу", рекао је Радоњић на конференцији за медије у хали "Александар Николић".

Према његовим ријечима Литванци имају искусан тим и стил игре који не одговара Звезди.

"Свјестан сам амбијента, приказивали смо добар квалитет до сада, играмо на свом паркету, као и да смо Жалгирис и ми приказани као екипе које намају шта да траже. Скакачки су одлични, посебно у нападу, што би за нас могао да буде проблем, јер највјероватније неће играти Лука Митровић. Даћемо све од себе, морамо да градимо резултат свих 40 минута".

На питање новинара како коментарише то што су многи уочи меча уписали тријумф Црвеној звезди, Радоњић објашњава да то није највеће оптерећење.

"Оптерећење је више око ствари који су пред нама (повреде прим. аут). И да смо комплетни било би тешко, али и да немамо три играча ишли бисмо на побједу. Ситуација није наивна, није нам први пут, не утичу на нас приче да морамо да побиједимо".

Радоњић сматра да је нови формат елитног такмичења до сада показао успјешним, али да је рано за коначну оцјену.

"Није моменат да се прича о томе, треба да се сачека крај. За сада је све пун погодак, утакмице су занимљиве, велико је интересовање... Поносан сам и срећан што смо изборили мјесто у овом такмичењу", закључио је Радоњић.

Утакмица 10. кола Евролиге између Црвене звезде и Жалгириса игра се сутра од 19 сати у дворани "Александар Николић".

Извор: Танјуг