latinica  ћирилица
01/12/2016 |  15:03 | Аутор: РТРС

Вучић: Далеко је 2020. година

Предсједник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да најава шефа српске дипломатије Ивице Дачића о могућности увођења реципрочних мјера за таксе за улазак у ЕУ представља нормалну реакцију једног министра спољних послова, али да су живот и економија нешто друго.
Александар Вучић    (Фото:vesti.rs) -
Александар Вучић (Фото:vesti.rs)

- Далеко је 2020. година. Видјећемо шта ће бити. Само немојте да сметнете с ума једну ствар - да ли хоћете да имамо туристе овдје, хоћете ли да зарађујемо паре? Неко о томе треба да размишља - рекао је Вучић новинарима у Ваљеву.

Вучић је навео да ће се о тој теми одлучивати за три-четири године, када се очекује увођење такси, додавши да је питање ко ће о томе да одлучује.

- То је логична, нормална, правична реакција министра спољних послова, али живот и економија су нешто друго. Да сачекамо, па да видимо. Не могу да учествујем у свакодневном додворавању народу - рекао је Вучић, поводом јучерашње Дачићеве изјаве да ће се таксе за улаз у земље ЕУ, које Унија планира да уведе земљама које нису њене чланице, разматрати до 2020. године и да ће премијеру Србије предложити увођење реципрочних мјера.

Вучић је данас присуствовао обиљежавању 10 година успјешног рада фабрике "Горење" у Ваљеву, гдје је истакао да се у Србији много ради захваљујући великом броју инвеститора и да ће зато као земља полако, али сигурно, стићи и престићи оне који су били много испред.

- Зато ћемо догодине да се боримо за стопу раста од четири одсто, а када сви остали у Европи буду имали просјечну стопу раста од један одсто, ми ћемо четири пута брже да их пристижемо. То је оно што треба да радимо у годинама пред нама - рекао је Вучић.

Он је напоменуо да у Србији у "Горењу" ради укупно 2.540 људи, а да ће бити отворено још 300 нових радних мјеста.

Влада Србије и "Горење група" потписали су данас Меморандум којим су предвиђене нове инвестиције од 12 милиона евра и проширење капацитета фабрике.

Извор: СРНА