latinica  ћирилица
01/12/2016 |  15:44 ⇒ 17:48 | Аутор: РТРС

Теслић: Спор власти и опозиције око пословне зоне Борја (ВИДЕО)

У Теслићу локална власт одговара на прозивке опозиције да на локацији пословне зоне Борја умјесто производних погона желе да саграде тржни центар.
Индустријска зона Борје (Фото:opstinateslic.com) -
Индустријска зона Борје (Фото:opstinateslic.com)

Тврде да опозиција жели да се домогне спорног земљишта због чега је покренута иницијатива да се земљиште из општинске надлежности врати у надлежност Републике. Из опозиције негирају ове тврдње и указују на пропусте актуелне општинске власти у Теслићу. 

Одбијају нам инвеститоре и отимају земљиште, тврде у општинској управи Теслића, оптужујући опозионе странке СНСД, СП и СРС да раде на штету ове општине. У намјери опозиције да им помогну да задрже индустријску зону ако на тој локацији искрено желе да подигну производне погоне, владајући види другу позадину.

"Њихов план је да земљиште индустријске зоне Борја, комплетно, не само општинско него и оно које припада Влади Републике Српске, претворе у градско грађевинско земљиште, својим људима да тамо изграде стамбене и пословне објекте и обрну десетине милиона марака", изјавио је Милан Миличевић, начелник општине Теслић.

Драгутин Шкребић, предсједник ОО Социјалистичке партије у Теслићу одговара: "Ми не растјерујемо, ми се стављамо у службу владајуће структуре у општини Теслић да им помогнемо ако треба. Ако не треба нека раде без нас, ако имају инвеститоре да заједно са Владом обезбиједимо простор за евентуално будуће инвеститоре у реалном сектору, али не тржне центре".

Опозиција је раније устврдила да је ревизорски извјештај посљедица незаконитог рада локалне власти, због чега су најавили кривичне пријаве. У владајућој структури кажу да сви проблеми, па и дефицит, вуку коријене из доба владавине опозиције.

"Разлог за ово кашњење је у чињеници да смо 2012.затекли дефицит буџета преко два и по милиона марака", рекао је Милован Станковић замјеник начелника општине Теслић.

"Прво знам да има незаконитог запошљавања, значи без конкурса, да има много више људи него што је то по закону о локалној самоуправи дозвољено, с друге стране знам да је било ненамјенског кориштења средстава", напомиње Шкребић.

Док се копља ломе око пословне зоне Борја у општини тврде да су већ урадили регулациони план и одлуку о продаји земљишта.

У опозицији кажу да за такав регулациони план нису гласали ни сви у СДС-у због чега су, кажу, били кажњени изостављањем са одборничких листа на прошлим изборима.