latinica  ћирилица
01/12/2016 |  18:56 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Навијачи одали почаст фудбалерима Шапекоенсеа (ВИДЕО)

Разлог пада авиона који је превозио фудбалере Шапекоенсеа на финалну утакмицу Купа Судамерикане против Насионала, највјероватније је недостатак горива, изјавио је директор колумбијске авио-агенције.

У међувремену, навијачи на стадионима у Шапеку и Медељину, одали су почаст настрадалима у вријеме када је требала да се одигра финална утакмица. 

Истрага о паду авиона у Колумбији се још води, а у Медељин је данас стигао и бразилски министар иностраних послова Хозе Сера. Колумбији је захвалио на подршци након авионске несреће, а надлежне институције у Колумбији су га упознале с најновијим детаљима истраге. Највјероватнији разлог пада авиона је недостатак горива.

- По доласку на мјесто пада извршили смо инспекцију остатака авиона и са сигурношћу можемо рећи да авион није имао горива приликом пада. Сада истражујемо зашто авион није имао горива приликом удара у земљу - рекао је Алфредо Боканегра, директор колумбијске авио-агенције.

У међувремну, навијачи два клуба која су требало да одиграју финалну утакмицу, одали су почаст страдалим на својим стадионима. На стадиону у Шапеку окупило се више од 22 хиљаде навијача. На терену су се нашле породице настрадалих, а одржана је и миса у помен жртвама.

- Прије три дана смо играли с њима и пожељели им срећу у финалу, а брзо након тога, могли само да добијемо тужне и трагичне вијести. Једино што сам могао да урадим јесте то да дођем овдје и да се опростим од пријатеља који ће заувијек остати у нашим срцима - рекао је Фабиано Леисман, бивши фудбалер Шапекоенсеа.

На стадиону Атлетико насионала, гдје је синоћ требало да се одигра прва утакмица финала, 45.000 навијача је одало пошту трагично настрадалим путницима. Домаћин је одржао церемонију коју је почела колумбијска војска, а потом је пуштен 71 голуб за све страдале у авионској несрећи. Испред стадиона "Атанасио Жирарди" у Медељину окупило се још неколико десетина хиљада људи, а скоро су сви, унутар и испред стадиона, били одјевени у бијеле мајице и носили бијело цвијеће.