latinica  ћирилица
01/12/2016 |  19:03 | Аутор: РТРС

Николић: Успјешна сарадња са УАЕ

Србија ће наставити успјешну сарадњу са Уједињеним Арапским Емиратима и она ће трајати још дуго, рекао је предсједник Србије Томислав Николић у Абу Дабију на отварању фестивала културног насљеђа "Шеик Зајед".
Томислав Николић - Фото: ТАНЈУГ
Томислав НиколићФото: ТАНЈУГ

- Ми смо овдје разговарали о интересовању које влада за нашу робу - рекао је Николић, који је на фестивалу посјетио павиљон Србије у организацији Привредне коморе Србије..

Николић је нагласио да су домаћини фестивала, Министарство предсједничких послова УАЕ и Фондација "Калифа бин Зајед", пружили прилику Србији да се представи на том фестивалу и обезбиједили простор бесплатно, пренијели су београдски медији.

- Видим да наши домаћини врло мало знају о нашој традицији, историји, култури и храни, производњи, а посебно оној која може да буде добро продавана на овом тржишту. Ту не мислим само на храну, парфимерију и лијекове, већ и на кожу и остале артикле - рекао је Николић.

Он је раније данас разговарао о новој инвестицији вриједној 20 милиона евра индијске компаније Мулк холдинг.

- Ми смо разговарали о систему од 34 индијске фирме које су овдје умрежене и које се баве готово свиме што се на свијету производи и продаје. Мислим да ће наш данашњи саговорник да заинтересује своје пријатеље и ми га очекујемо у Србији и хоћемо посебно да му представимо српски туризам - додао је Николић.

Он је додао да ће сутра српска делегација имати разговоре са шеиком Бин Заједом и са представницима привреде УАЕ.

Николић ће сутра присуствовати централној прослави Дана државности УАЕ, која ће бити одржана у Абу Дабију и том приликом се састати са бројним државницима других држава који ће, такође, присуствовати том догађају.

Он је раније данас допутовао у дводневну радну посјету Уједињеним Арапским Емиратима.

Извор: Танјуг