latinica  ћирилица
01/12/2016 |  20:26 ⇒ 22:51 | Аутор: РТРС

Звезди само реми с екипом Младости

Фудбалери Црвене звезде неочекивано су ремизирали са екипом Младости 2:2 (1:1), у посљедњем мечу 18. кола Суперлиге Србије.
Црвена звезда (Фото:StarSport) -
Црвена звезда (Фото:StarSport)

Црвено-бијели су пропустили шансу да искористе реми Војводине и Партизана (0:0), па су остали на шест бодова предности над првим пратиоцима на табели.

Звезда је успјела да преокрене рано вођство гостију из Лучана, али није јој помогло ни што је скоро цијело другог полувријеме имала играча випе.

- Имали смо иницијативу, шанси, удараца, нисмо успјели да постигнемо погодак. Младост је заслужила бод јер је издржала са десеторицом играча. Жао ми је, али идемо даље - рекао је тренер Звезде Миодраг Божовић.

Звезда је контролисала ритам меча од првог до послљдњег минута, али није имала рјешење за брзе контре гостију. То је тиму из Лучана донијело вођство већ у 11. минуту преко Саше Јовановића, али је у 35. послије соло акције изједначио Душан Анђелковић.

У петом минуту наставка Младост остаје са играчем мање, искључен је Радомир Милосављевић послије оштрог старта над Срђаном Плавшићем, што су црвено-бијели искористили већ у сљедећем нападу и преокренули поготком Петра Орландића главом, након центаршута Полетановића.

Звезда је тражила гол за потврду побједе, али је уследио хладан туш 20 минута прије краја. Послије нове контре гости стижу до неочекиваног изједначења, а Владимир Радивојевић тресе мрежу домаћина.

Домаћин је имао и седам минута надокнаде да проба да избори важну побједу, али је ипак ремизирао, те тек други пут у посљедњих 11 мечева остао без побједе.

Звезда у сљедећем колу гостује градском ривалу Вождовцу у недјељу, док петопласирана Младост чека Металац у понедјељак.

Суперлига, 18. коло:
Црвена звезда – Младост 2:2 (1:1)
Анђелковић 35, Орландић 55 – Јовановић 11, Радивојевић 69

Извпор: Б92