latinica  ћирилица
02/12/2016 |  14:02 ⇒ 14:13 | Аутор: РТРС

Хапшена лица која су украла аутомобил у Градишци

Полиција је ухапсила два мушкарца, из Брчког и Угљевика, осумњичена да су на подручју општине Градишка украли аутомобил "тигуан".
Полиција РС - Фото: РТРС
Полиција РСФото: РТРС

Ухапшена су лица чији су иницијали С.М. /29/ из Брчког и М.М. /37/ из Угљевика, осумњичена да су аутомобил украли у сриједу, 30. новембра.

Портпарол Центра јавне безбједности Бањалука Марија Маркановић рекла је Срни да су у акцији расвјетљавања и откривања починиоца тешке крађе учествовали припадници Одјељења за организовани криминалитет и дроге ЦЈБ Бањалука, заједно са припадницима Станице јавне безбједности Градишка, Брчко дистрикта и Полицијске станице Угљевик.

На основу наредбе надлежног суда, а под надзором надлежног тужилаштва, полиција је извршила претрес кућа и помоћних просторија, као и путничких возила која користе осумњичена лица, гдје су пронађени и одузети предмети који се доводе у везу са кривичним дјелом.

Ухапшени су након испитивања у Станици јавне безбједности Градишка, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу тешке крађе, спроведени у Окружно јавно тужилаштво Бањалука на даље поступање.

"Припадници Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Бањалука настављају рад на доказивању кривичног дјела тешке крађа и предузимања радњи с циљем утврђивања да ли се наведена лица могу довести у везу и са другим кривичним дјелима", рекла је Маркановићева.

"Независне" незванично сазнају да су ухапшени Миладин Максимовић, те Срђан Мићић, а који је љетос тешко рањен у пуцњави у Крунској улици у Београду.

Извор: СРНА/Независне