latinica  ћирилица
02/12/2016 |  16:01 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

Конституисане скупштине у Источној Илиџи и Источном Новом Сарајеву (ВИДЕО)

Одржане су и конститутивне сједнице у Источном Новом Сарајеву и у Источној Илиџи. Извршна и законодавна власт припадају истој политичкој опцији.
Источно Ново Сарајево - Фото: РТРС
Источно Ново СарајевоФото: РТРС

Већину у Источној Илиџи чини коалиција окупљена око СДС-а, а у Источном Новом Сарајеву двотрећинску већину чини коалиција окупљена око СНСД-а. 

У Источном Новом Сарајеву скупштинску већину од 19 одборника СНСД, ДНС, један независни одборник и по један одборник из СП-а, СРС - "Српска у сигурне руке", Странке за наш град и НДП-а. У опозицији су СДС и један одборник ПДП-а.

"Очекујем да ће у наредне четири године бити мање трзавица него у предходном мандату, да ова скупштинска већина може веома лако да доноси одлуке и већ у овом мјесецу нас очекују двије скупштине", рекао је Дејан Шантић, предсједник Скупштине општине Источно Ново Сарајево .

"Изазов број један је завршетак спортске дворане, градског трга, треће саобраћајнице коју смо започели. По мени, веома битна ствар је инфраструктура у пословној зони, а то ћемо радити већ у наредној години", изјавио је начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

Скупштинску већину у општини Источна Илиџа чиниће чланице Савеза за промјене – СДС, ПДП, НДП и једини одборник из Социјалистичке партије.

"Мислим да ће ово ново руководство радити и даље за развој општине Источна Илиџа, наставићемо и даље инфраструктурне пројекте које су везане и за расвјету и за канализацију и модернизацију саобраћајница", напомиње Раде Ћосовић, предсједник Скупштине општине Источна Илиџа.

У Клуб одборника СНСД-а кажу, у наредном мандату остају конструктивна опозиција.

"Стандардна скупштинска већина је остала, као и у протеклих осам година видјели смо шта можемо очекивати од њих, да не раде у интересу грађана Источне Илиџе, већ само у корист одређених структура у општини Источна Илиџа", каже Небојша Шешлија, шеф Клуба посланика СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа.

У Источној Илиџи осим СНСД-а, у опозицији су и три одборника ДНС-а.