latinica  ћирилица
02/12/2016 |  16:06 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

Конституисана Скупштина Града Зворника (ВИДЕО)

Полагањем свечане заклетве тридесет једног одборника конституисана је прва Скупштина Града Зворника. Зворник је крајем прошле године добио статус Града.
Скупштина општине Зворник - Фото: РТРС
Скупштина општине ЗворникФото: РТРС

За предсједника Скупштине изабран је Мерсад Мехмедовић из СДА, а за потпредсједника Синиша Мијатовић из ДНС-а.

"Надам се да ћемо оправдати повјерење грађана које смо добили и да ћемо користити најбоља могућа ријешења и одлуке у интересу грађана и ове локалне заједнице", изјавио је новоименовани предсједник Скупштине Града Мерсад Мехмедовић.

Једногласно за замјеника градоначелника изабран је Бојан Ивановић из  СНСД-а. Скупштинску већину чиниће СНСД, ДНС и СП.

"Надам се да ћемо имати добар састав у Скупштини и да ћемо доста добро сарађивати без обзира на политичке интересе", каже предсједник Клуба СНСД-а Бошко Милић.

Међупартијски договори наредних дана, даће одговор на питање да ли ће се позицији приклонити СДА, СНС и СДП. Оно што је већ јасно СДС биће опозиција.

"Оно што је добро, немамо никакав проблем да гласамо за то. Бићемо конструктивна опозиција у сваком случају", тврди Бојан Лукић, предсједник Клуба СДС-а.

"Свима им желим да у наредне четири године радимо у корист бољег живота и услова за привређивање на овим просторима свиЈу наших грађана", изјавио је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Представници власти наглашавају да ће у наредне четири године приоритет бити завршетак започетих пројеката, економски развој и запошљавање.