latinica  ћирилица
02/12/2016 |  16:27 | Аутор: РТРС

Ђурић: Мустафу НАТО кроз шуму прошверцовао на сјевер КиМ

Директор Канцеларије за КИМ Марко Ђурић каже да је покрајинског премијера Ису Мустафу данас НАТО "прошверцовао" мигратском рутом на сјеверу КИМ, тамо гдје га спрски народ неће и не жели што је и показао блокадама које је направио.
Марко Ђурић - Фото: ТАНЈУГ
Марко ЂурићФото: ТАНЈУГ

"Дакле, мигрантском рутом је прошверцован кроз шуму на сјевер КИМ, на територију између општина Звечан и Лепосавић прошао је кроз шуму и кроз албанска села са циљем да изазове дестабилизацију, несигруност и евентуално исповорицира насилну реакцију нашег становништво на том дијелу КИМ", рекао је Ђурић новинарима.

О намјерама Мустафе, додао је Ђурић, приликом "блиц" и "шверц" посјете сјеверу КИМ најбоље говори друштво у којем је дошао у којем га је прошверцовао НАТО на север КиМ , а међу људима са којима је био је и "такозвани министар косовских снага безбједности Деволи".

То говори, сматра Ђурић, о стварним намјерама и господина Мустафе коме ова посјета вјероватно дјелимично служи за политичку пропаганду , дјелимично да би застрашио Србе на сјеверу КИМ и испровоцирао неку реакцију.

"Међутим, ово ван сваке сумње представља и кршење обавеза међународног безбједносног присуства КФОР-а и НАТО-а на сјеверу КИМ, који не смију и немају право да дозволе присуство представника такозваних косовских снага безбједности на сјеверу КИМ", навео је Ђурић.

Додао је да је разговарао са спрским политичким представницима о овом, како каже, неодговорном и несувислом акту Мустафе, и они су га, наводи, обавијестили да ће до даљег прекинути сваку коминикацију и сарадњу са КФОР-ом.

Ђурић на крају констатује да му је Мустафа украо сву славу пошто, како примећује, сада и он очигледно по КиМ путује шумским путевима " као што и ја понекад морам да путујем".

Извор: Танјуг