latinica  ћирилица
02/12/2016 |  22:10 | Аутор: РТРС

Радоњић: Нисам задовољан ниједним играчем када изгубимо

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да није задовољан ниједним играчем када његова екипа изгуби утакмицу.

Упитан да прокоментарише добру игру Нејта Волтерса, који је постигао 15 поена (4/6 за два, 2/3 за три, уз пет асистенција и четири ухваћене лопте, Радоњић је рекао да није задовољан ниједним играчем када изгуби утакмицу.

Српски и регионални шампион претерпио је шести пораз у најелитинијем такмичењу, док је литвански представник стигао до четвртог тријумфа, првог на гостујућим паркетима.

- Ако будемо нашли појачање, ми ћемо га довести, али нећемо довести било кога. Ја нисам присталица тога да доведемо некога само да бисмо довели. Превише смо били добри у посљедње вријеме да бисмо нешто мијењали. Једино ако будемо нашли право појачање или будемо имали рокове - додао је Радоњић.

Потом се осврнуо на сам меч.

- Честитам Жалгирису на заслуженој победи. Боље су почели, успјели су преко спољних играча шутем за три поена да стекну предност. Ми смо подигли квалитет одбране, били бољи у наставку, достигли их. У трећој четвртини смо наставили да држимо резултат, стекли благу предност, али у тренутку када треба да се уђе у завршницу постали смо слабији. У посљедњој четвртини смо промашили бацања, они су то вјешто искористили, били бољи од нас. Било је превише грешака које су утицале на нашу игру - рекао је Радоњић.

Звезда је вечерас у Београду изгубила од Жалгириса са 79:88, у 10. колу Евролиге. Обје екипе сада имају по четири побједе и шест пораза.

- На овом нивоу није једноставно да се припрема и игра против добрих противника у лиги гдје нема слабијих. Све су то квалитетне екипе, неко је тежи противник, неко много тежи, а неки најтежи. Ово је била најтежа утакмица, можда свима није изгледало тако, али мени јесте. Сваки дан радим са играчима, знамо шта радимо. Била би ово највећа побједа да смо успјели - навео је Радоњић.

Он је додао да су осцилације нормалне у оваквом систему такмичења, који утиче на квалитет игре.

- Покушали смо све да одиграмо најбоље што можемо - навео је тренер Звезде.

Извор: Б92