latinica  ћирилица
08/12/2016 |  11:22 ⇒ 12:04 | Аутор: РТРС

Мирјанић у Словачкој са представницима групације "Полновакиа аграр"

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић разговарао је у Словачкој са представницима словачке групације "Полновакиа аграр" Улриком Бијел Хансеном и Владимиром Балашом о могућностима сарадње и потенцијалним инвестицијама у Републику Српску.
Мирјанић у Словачкој са представницима групације "Полновакиа аграр" - Фото: СРНА
Мирјанић у Словачкој са представницима групације "Полновакиа аграр"Фото: СРНА

Мирјанић, који је у дводневној посјети Словачкој, јуче је обишао и привредне субјекте у власништву групације "Полновакиа аграр" у Виштуку и Болеразу, саопштено је из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Представници ове групације упознали су Мирјанића о производњи на фарми свиња, Центру за репродукцију у Виштуку, те Центру за биљну производњу у Болеразу, гдје се ратарска производња одвија на око 7.500 хектара.

У наставку посјете, министар ће данас обићи Центар за производњу сточне хране у мјесту Шала, потом и фарму кока носиља у Бернолакову, чија је производња око 50 милиона јаја годишње.

На крају посјете планирано је да Мирјанић разговара са представницима групације у њиховом административном сједишту у Малинову.

Извор: Срна