latinica  ћирилица
08/12/2016 |  16:23 ⇒ 17:28 | Аутор: РТРС

Донација Адико банке Дјечијем одјељењу Завода "Зотовић" (ВИДЕО)

Дјечјем одјељењу Завода за физикалну медицину и рехалибитацију “Др Мирослав Зотовић” уручена је донација Адико банке у вриједности од 15.000 марака. Новац ће бити утрошен за реконструкцију дотрајале чајне кухиње и за уређене собе за Сензорну интеграцију.
Адико - донација - Фото: РТРС
Адико - донацијаФото: РТРС

На Дјечјем одјељењу у сваком тренутку борави 20 мајки које учествују у процесу рехабилитације своје дјеце. Оливера је једна од њих. Каже, нова кухиња знатно ће олакшати боравак у овој установи.

- Кухиња је неопходна. Ми ту и боравимо и припремамо дјеци оброке јер нека дјеца имају посебан режим исхране који кухиња не може да испрати, каже Оливера Јовић.

- Многобројни тимови у Заводу свакодневно раде врло посвећено и драго нам је кад нас крајем године, пред новогодишње празнике, неки од наших привредника препознају, истакла је Снежана Новаковић Бурсаћ, помоћница директора за медицинска питања Завода “Др Мирослав Зотовић” у Бањалуци.

Адико банка је друштвено-одговорна компанија, која ће наредних дана сличне донације уручити у Сарајеву и Мостару.

Марио Иванковић, директор Адико банк а.д. Бањалука, нагласио је да Адико банка данашњом донацијом показје да су јој приоритети на пољу друштевно-одговорног дјеловања јавне инститиције и удружења која воде рачуна о дјечијој здравственој и социјалној заштити.

Током свог стогодишњег постојања Завод “Др Мирослав Зотовић” израстао је у високорангирану здравствену установу и регионалног лидера у областима рехалибитације дјеце и одраслих.