latinica  ћирилица
13/12/2016 |  14:28 | Аутор: РТРС

Конобарици оставио 50.000 долара и аутомобил (ВИДЕО)

Валтера "Бак" Свордса су људи углавном заобилазили јер је стално приговарао, знао је често да буде груб и увриједљив. Био је врло захтјеван гост, а она је једина имала довољно стрпљења за њега.
Љубазној конобарици ауто и 50 хиљада долара - Фото: Screenshot/YouTube
Љубазној конобарици ауто и 50 хиљада долараФото: Screenshot/YouTube

Тај 89-годишњи ратни ветеран био је редован гост у ресторану "Луби'с" у Браунсвилу у Тексасу. Она га је послуживала више од седам година, увијек с осмијехом на лицу.

Конобарица Мелина Салазар из САД-а никада неће заборавити дан када је сазнала да јој је "старо гунђало" оставио 50.000 долара и свој аутомобил – Буик 2000.

Мелина је видјела да се иза те маске заправо крије човјек који је усамљен. Иако је и према њој знао да буде врло непријатан, она осмијех с лица није скидала. Увијек је с њим била љубазна.

Једног дана Мелина је примјетила да старац више не долази у ресторан, а брзо након тога је видјела његову читуљу у локалним новинама. Ухватила ју је нека туга иако је знао да понекад буде веома напоран.

Након неколико мјесеци посјетио ју је његов адвокат и рекао како јој је Валтер оставио 50.000 долара и аутомобил јер је увијек била тако добра и љубазна према њему.

Било је то 2007. године, неколико дана прије Божића. Мелина и данас радо препричава колико ју је то све шокирало и расплакало. Често га се сјети, а посебно пред божићне празнике.

"Увек имајте осмјех на лицу, према свима, чак и онима који се вама не осмјехују. Никад не знате колико ваш позитиван став може да утиче на нечији живот, колико то некоме може да значи. Не можете знати шта се догађа у животу неког човјека у том тренутку и ваш осмијех може бити једина лијепа и добра ствар коју ће доживјети", рекла је локалним новинама.

Извор: Б92