latinica  ћирилица
25/12/2016 |  15:40 ⇒ 26/12/2016 | 07:25 | Аутор: РТРС

Требиње уочи пресуде за убиство кик боксера – чекамо правду за Марка (ВИДЕО)

Сутра ће у бањалучком Окружном суду бити изречене пресуде осумњиченим за монструозно убиство Марка Ђерића из Требиња. Требињци очекујци најстрожије казне.
Суђење за убиство Марка Ђерића - Фото: РТРС
Суђење за убиство Марка ЂерићаФото: РТРС

Убиство двадесетчетворогодишњег спортисте из Требиња узнемирило је и на ноге подигло јавност. Због сумње и неповјерења у требињско правосуђе породица је тражила да случај преузме тада Специјално тужилаштво у Бањалуци. Дуг судски процес стигао је до краја.

Требиње чека правду за Марка Ђерића. Након 19 мјесеци, очекују да ће Миљан Ратковић, Дарко Пикула и Радован Андрић бити проглашени кривим за убиство.

- Очекујем максималну казну која је прописана за ово кривично дјело Тужилаштво доказало неоспорну кривицу за сву тројицу, каже Слободан Ђерић, отац убијеног Марка Ђерића.

Републички тужилац Миодраг Бајић у завршној ријечи затражио је да сви оптужени буду проглашени кривим. Тврди да су изнесени бројни докази и да је повод за убиство био сукоб Ђерића са Пикулом и Ратковићем.

Одбрана је тражила ослобађајућу пресуду јер сматра да доказа нема и да је изјава кључног свједока тужилаштва Рајка Бована, коме је дат имунитет, супротна са свим доказима. Пријатељи породице Ђерић дилеме немају.

Милисав Пикула, отац Дака Пикуле који је у овом процесу означен за организовање и планирање злочина, судија је Окружног суда у Требињу. То је био један од основних разлога за сумњу у требињско правосуђе.

Двадесетогодишњи Марко Ђерић убијен је 24 маја 2015. године у сачекуши са више хитаца испаљених у леђа испред зграде у којој је живио. Ратковић је означен за директног извршиоца злочина, Пикула за организовање и планирање злочина а Андрић за помагање.