latinica  ћирилица
31/12/2016 |  11:28 ⇒ 14:06 | Аутор: РТРС

Новогодишње честитке званичника

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић пожелио је свим грађанима Републике Српске срећну и успјешну Нову 2017. годину.
Нова година (Фото:Sputnik/ Vladimir Pesnya) -
Нова година (Фото:Sputnik/ Vladimir Pesnya)

"Иза нас је једна тешка година у којој смо уложили максималне напоре да очувамо суверенитет и надлежности Републике Српске, да правним и демократским средствима одбранимо право да славимо Дан Републике, да извршимо реформе и приближимо се Европској унији чувајући економску стабилност Републике Српске. Радили смо то уз подршку грађана Републике Српске, најбоље што смо могли и знали", нагласио је Чубриловић.

Он је изразио жељу да 2017. година грађанима Српске донесе побољшање стандарда, отварање нових радних мјеста и бољу будућност младим људима.

"Сви заједно морамо да градимо ову земљу за себе и своју дјецу. Јавно добро и општи интерес треба да надвлада личне интересе. Тек тада ћемо сви заједно кренути ка просперитету и успјеху. Само са више рада и пожртвовања, са више одговорности и идеја створићемо боље друштво за све нас", нагласио је предсједник НСРС у новогодишњој честитки.

Он је изразио наду да ће 2017. година бити боља и успјешнија од године за нама, истичући да Република Српска има довољно капацитета да одговори на све изазове.

Чубриловић је изразио увјерење да ће Народна скупштина и у 2017. години наставити да испуњава своје Уставом дефинисане надлежности, да доноси реформске законе и друге акте и изналази најбоља рјешења у интересу Републике Српске и њених грађана.

"Желим Вам да празнике проведете у срећи, весељу и у друштву ближњих. Желим да у години која долази остварите лични и породични успјех. Свим грађанима желим срећну и успјешну Нову 2017. годину", поручио је Чубриловић у новогодишњој честитки грађанима Републике Српске.

Честитке грађанима Српске упутили су предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић.

Честитку поводом Нове године упутио је и предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић.

"Свим грађанима желим срећну и успјешну 2017. годину. Првенствено бих свима пожелио здравље, личну и породичну срећу, и да сви заједно у Новој години покажемо више толеранције, стрпљења и међусобног разумијевања", наводи се у Иванићевој честитки.

Иванић је пожелио да предстојећа година буде боља од претходне.

"Ни Нова година неће бити лака, али вјерујем да ће политичари, ако се сви заједно потрудимо, успјети да врате фокус на теме које се тичу будућности, а не прошлости. Очекујем и надам се да ћемо сви заједно радити на темама које се тичу побољшања животног стандарда, са што мање политичких трзавица, како бисмо у интересу грађана упловили у стабилније и мирније раздобље", наводи се у новогодишњој честитки предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића.