latinica  ћирилица
04/01/2017 |  18:03 ⇒ 20:40 | Аутор: РТРС

У Приједору нових 65 радних мјеста (ВИДЕО)

У Приједору нових 65 радних мјеста! Фабрика обуће "Нова Иванчица" повећава производњу и покреће нови погон за производњу ауто-пресвлака за европско тржиште.
Нова Иванчица - Фото: РТРС
Нова ИванчицаФото: РТРС

Мина Хоџић у "Новој Иванчици" ради већ четири и по године. Задовољна је условима рада, а и платом. Када се томе дода плаћен годишњи одмор и регрес у висини једне плате - задовољство је, каже, још веће.

- Што се тиче фирме, све је ок, немам стварно ништа рећи. Ја сам овдје задовољна, иначе не бих остала толико овдје - каже Хоџићева.

У погонима Нове Иванчице тренутно је запослено 160 радника, што ово предузеће чини једним од најуспјешнијих са територије града Приједора, али ту није крај. Због константног повећања обима производње, али и обавеза према новим иностраним партнерима за које фирма производи ауто-пресвлаке, хитно су потребни нови радници.

- Због повећања продаје обуће на ино тржишту запошљавамо 40 нових радника, а због новог уговора за ауто-пресвлаке додатних 25 радника - истиче директор Зоран Бањац.

Руководство предузећа ступило је у контакт са приједорским Заводом за запошљавање, а бројне пријаве заинтересованих већ су стигле на адресу "Нове Иванчице". За њих ће бити обезбијеђена и неопходна обука, а једини услов је старосна доб до 45 година.

- Нас радује и то што је у питању извозно оријентисана компанија која релативно добро послују и што су то индикације дужег запошљавања, што је то реални сектор - каже Здравко Сувајац из Завода за запошљавање Приједор.

Оживљавање и јачање посрнулог реалног сектора свакако је један од најважнијих задатака надлежних институција. Према подацима Завода за запошљавање, број незапослених у Републици Српској, у прошлој годни смањен је за 6,5 одсто.