X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
08/01/2017 |  16:27 ⇒ 19:45 | Извор: РТРС

Ист.Сарајево- Уручен ЦТГ апарат одјељењу гинекологије

Представници Организације младих Митрополије дабробосанске уручили су данас апарат за кардиотокографију /ЦТГ/ и медицинску опрему Одјељењу гинекологије и акушерства Болнице Источно Сарајево.
И.Сарајево: CTG за Одјељење гинекологије и акушерства Болнице - Фото: СРНА
И.Сарајево: CTG за Одјељење гинекологије и акушерства БолницеФото: СРНА

Члан Младих Митрополије дабробосанске Немања Мочевић рекао је да су у акцији у децембру прикупили око 6.000 КМ и Одјељењу гинекологије купили неопходни ЦТГ апарат, који служи за праћење виталних параметара фетуса, односно евентуалне угрожености током трудноће и непосредно прије порођаја.

"Купили смо и топломјере, чаршафе, направили пакете за новорођене бебе", навео је Мочевић, додајући да су припремили и пакетиће за дјецу која се тренутно налазе на Одјељењу педијатрије Болнице Источно Сарајево.

Он је рекао да су дио средства одвојили за двије породице слабијег материјалног стања из Источног Сарајева којима су поклонили јакне, чизме и пакете за Божић.

Мочевић је нагласио да су се у акцију укључили људи из цијеле Републике Српске, као и из Канаде, Њемачке и Лондона.

Он је подсјетио да су претходне три акције биле за Одјељење педијатрије у Болници Источно Сарајево, а сада су одлучили да помогну Одјељење гинекологије и акушертсва којем је био потребан ЦТГ апарат.

Начелник Одјељења гинекологије и акушерства Синиша Зубић рекао је да ће већ сутра бити у употреби донирани ЦТГ апарат, без којег ниједно породилиште не може да функционише.

Он је захвалио Младим Митрополије дабробосанске и свим људима племенитог срца који су помогли ову акцију.

"Драго нам је да увијек има добрих људи који мисле на нас јер на нашем Одјељењу почиње нови живот", рекао је Зубић.

Он је навео да се прошле године на овом одјељењу родило 495 беба, што је за 40 порода више у односу на 2015. годину, те истакао да су и ову годину почели лијепо, и до сада имају 11 порода.

Предсједник Омладинског савјета Источна Илиџа Јована Берибака рекла је да су се и ове године укључили у акцију Младих Митрополије дабробосанске, и да донирајући новчана средства апелују да се омладина и сви грађани Источног Сарајева укључе у овакве акције и унаприједе рад Болнице.

Извор: СРНА