latinica  ћирилица
24/01/2017 |  08:07 | Аутор: РТРС

Коловози влажни, поледица у вишим предјелима

У Републици Српској и Федерацији БиХ већина путева је влажна, а због ниске температуре возачима се скреће пажња на поледицу у вишим предјелима, преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој возила саобраћају без застоја, по влажним коловозима.

У току је изградња вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој /дионица Бањалука-Прњавор/, због чега је ова петља затворена за саобраћај, а возачи могу да користе петљу "Александровац".

Измијењен је режим саобраћања на магистралном путу Клашнице 1-Прњавор, због регулисања улаза и излаза возила градилишта на магистрални пут, а која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор.

У току је изградња обилазнице око Брчког на магистралном путу Брчко-Бијељина, због чега је измијењен режим саобраћања у насељу Гредице. На дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице, возила саобраћају измијењено због радова.

Због бушења и минирања терена на магистралном путу М-5, на дионци Рогатица-Устипрача, у мјесту Дуб долази до повремене обуставе саобраћаја, у трајању од 5 до 15 минута.

На регионалном путу Р-476, дионица Укрина-Вијака, у Вијачанима, због радова на санацији коловоза возила саобраћају повремено једном траком.

Саобраћање је забрањено за сва возила тежа од 16 тона на магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ /Шћепан Поље/.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Радови на територији Хрватске и даље трају на граничним прелазима Брод- Славонски Брод и Орашје-Жупања, па су могућа дужа задржавања на овим прелазима.

Извор: СРНА