latinica  ћирилица
24/01/2017 |  12:26 | Аутор: РТРС

Вулин: Вријеме је да Тачи и ОВК одговарају

Хашиму Тачију се не смије допустити да увредљивим изјавама прекине дијалог Београда и Приштине и вријеме је да он и ОВК одговарају за сваки злочин, сваког убијеног и сваког несталог, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

- Као и увијек када се уплаши преговора, Тачи каже нешто што треба да прекине разговоре и сачува га од спровођења преузетих обавеза. Тачи зна да Србија неће признати КиМ као што зна да Приштина неће моћи да избјегне формирање ЗСО - рекао је Вулин.

Истиче да предсједник самопроглашеног Косова Хашим Тачи посебно добро зна да је дошло вријеме да се злочини ОВК над Србима признају и казне пред недавно основаним међународним судом.

- Зато се Тачију не смије допустити да увредљивим изјавама и шибицарским триковима прекине дијалог. Вријеме је да Тачи и УЧК одговарају за сваки злочин, за сваког убијеног, за сваког несталог - нагласио је Вулин.

Предсједник  самопроглашеног Косова Хашим Тачи тврди да ће током данашњег дијалога на високом нивоу Приштине и Београда у Бриселу тражити од Србије повлачење свих међународних налога за хапшење бивших припадника ОВК.

Извор: Танјуг