latinica  ћирилица
24/01/2017 |  13:59 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

У сриједу углавном суво (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће, након хладног јутра, бити претежно облачно и у већини крајева суво, а слаб снијег могућ је само понегдје.

На југу и југозападу биће и сунчаних интервала, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

По котлинама и уз ријечне токове могућа је магла или ниска облачност.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус 10 до минус четири, на југу до пет, а највиша дневна од минус четири до два, на југу до 12 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб сјеверног и сјевероисточног смјера, а у Херцеговини умјерена, на моменте и појачана бура.

У већини крајева данас је било умјерено до претежно облачно. По котлинама и уз ријечне токове било је магле или ниских облака.

Температура у 13.00 часова: Мраковица минус осам степени, Бјелашница, Градачац и Сребреница минус шест, Србац, Бихаћ, Бијељина, Тузла и Зворник минус пет, Мркоњић Град, Чемерно, Шипово, Бањалука, Добој, Приједор и Сански Мост минус четири, Рудо, Јајце и Соколац минус три, Хан Пијесак, Фоча, Вишеград, Рибник, Дрвар и Иван-седло минус два, Сарајево и Зеница минус један степен Целзијусов.

У Калиновику, Бугојну и Горажду у 13.00 часова измјерено је нула степени, у Гацку четири, Невесињу шест, Билећи седам, Ливну осам, Неуму 10, Требињу 11, Стоцу и Чапљини 12, те Мостару 14 степени Целзијусових.

Извор: СРНА