latinica  ћирилица
24/01/2017 |  15:27 ⇒ 15:39 | Аутор: РТРС

МО БИХ: Усвојен извјештај о раду за прошлу годину

Стручни колегијум Министарства одбране БиХ усвојио је Извјештај о раду овог министарства за 2016. годину који ће на даље разматрање бити упућен Предсједништву БиХ, Заједничкој комисији за одбрану и безбједност и Савјету министара.
Дом Оружаних снага БиХ - 19.сједница Стручног колегијума - Фото: СРНА
Дом Оружаних снага БиХ - 19.сједница Стручног колегијумаФото: СРНА

Током расправе о извјештају истакнуто је да је у раду Министарства и Оружаних снага БиХ у 2016. учињен значајан напредак у готово свим областима и сегментима, посебно у реализацији Плана јавних набавки, степену реализације буџета за прошлу годину, области хуманитарног деминирања и учешћа у мировним мисијама, саопштено је из Министарства одбране.

Усвојени су и одговори на Упитник Европске комисије који се односи на Министарство одбране БиХ. Овим је Министарство одбране прво које је испунило упитник из своје надлежности, чиме је изражено опредјељење за евроатлантске интеграције. Одговори ће бити упућени Дирекцији за европске интеграције БиХ.

Сједницом је предсједавала ресорни министар Марина Пендеш, а присуствовали су замјеник министра за политику и планове Сеад Јусић и замјеник министра за управљање ресурсима Борис Јеринић, начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-пуковник Анто Јелеч, замјеник начелника генерал-мајор Сенад Машовић и други највиши функцонери Министарства одбране и Оружаних снага БиХ.

Извор: СРНА