latinica  ћирилица
27/01/2017 |  16:23 | Аутор: РТРС

Агенција за антидопинг контролу БиХ доставила одговоре на упитник ЕК

Агенција за антидопинг контролу БиХ испунила је обавезу сачињавања одговора на Упитник Европске комисије за БиХ у поглављу 26 и доставила их надлежним институцијама на даље поступање.
Упитник - Европска комисија - Фото: РТРС
Упитник - Европска комисијаФото: РТРС

У саопштењу ове агенције наводи се да је одговорено у потпуности на сва питања из надлежности Агенције за антидопинг контролу БиХ која се односе на поглавље 26 - образовање и култура, у дијелу спорт.

Одговори Агенције за антидопинг контролу БиХ укључује и дио питања који се односи на опис националне политике, укључујући и правне акте, у области борбе против допинга и намјештања утакмица.

Комесар за европску политику сусједства и преговоре о проширењу Јоханес Хан уручио је предсједавајућем Савјета министара БиХ Денису Звиздићу 9. децембра прошле године Упитник Европске комисије који садржи 3.242 питања подијељена у 33 поглавља.

Упитник Европске комисије за припрему мишљења о захтјеву за чланство је аналитички инструмент политике проширења ЕУ којег Европска комисија користи како би оцијенила спремност земље подносиоца захтјева за чланство да стекне статус кандидата и отвори преговоре о приступању са Унијом.

Извор: СРНА