latinica  ћирилица
27/01/2017 |  20:30 | Аутор: РТРС

Добио милион долара јер га наставница није пустила у тоалет

Суд у Сједињеним Америчким Државама донио је одлуку да се ученику из Калифорније исплати одштета у вриједности од 1,3 милиона долара.
Школа - Фото: B92
ШколаФото: B92

Разлог: Био је приморан да малу нужду обави у посуди, зато што га наставница током часа није пустила у тоалет.

Високо судско вијеће у Калифорнији донијело је одлуку у вези са тужбом која је покренута за случај из 2012. године, када 14-годишњем ученику није дозвољено да са часа оде у тоалет.

На основу тога је покренута тужба против локалне управе и запослене у овој школи, а суд је донио пресуду којом ученику треба да се исплати одштета од 1,25 милиона долара.

Из локалне управе саопштено је да им је жао због овог случаја, те да ће разоткрити да ли ће на одлуку суда донијети жалбу.

Суд је такође донио и одлуку да ученику треба да се исплати и 41.000 долара за лијечење због нанесеног душевног бола.

Током истраге је такође установљено да је ученик Средње школе Патрик Хенри у Калифорнији, који је данас има 19 година, 2012. године током часа тражио од наставнице Гоње Волф да га пусти у тоалет. На "савјет" наставнице, ученик је узео посуду и у њу обавио нужду, због чега је био предмет исмијевања међу ученицима у разреду.

Адвокат ученика Брајан Воткинс изјавио је да је његов клијент био два пута приморан да промијени школу, али и поред тога је био под великим стресом и ишао на терапије.

Извор: Агенције