latinica  ћирилица
02/02/2017 |  09:30 ⇒ 10:57 | Аутор: РТРС

Зимске радости на Заваиту за најмлађе Фочаке (ВИДЕО)

Малишани Дјечијег вртића "Чика Јова Змај" уживали су на свом првом зимском излету.
Дани зимске радости на Заваиту - Фото: РТРС
Дани зимске радости на ЗаваитуФото: РТРС

Дјеца су у друштву васпитача, родитеља и суграђана, посјетила живописно село Заваит. Током једнодневне посјете овом мјесту доживјели су незаборавне тренутке зимских радости, дружећи се уз игру и пјесме.

Од Фоче, лаганом вожњом по снијегом прекривеном путу, окруженом црногоричном шумом, окићеном свјетлуцавим ињем, на јануарском сунцу у ишчекивању када ће почети игре без граница - весела дружина стигла је до Заваита. То је мјесто на око 1.100 метара надморске висине у непосредној близини границе са Црном Гором.

Дјеца су уживала у играријама у којима су их бодрили родитељи, васпитачи и суграђани који су истовремено радо присјетили и својих тренутака дјетињства.

Весело је било у сваком кутку села које својом исконском љепотом плијени пажњу. Имање Шумског газдинства "Маглић" одисало је љепотом коју су најмлађи оплеменили ведрином, исписујући најљепше разгледнице и поруке весеља и радости.

Потврдила је то и Слађана Владичић, директорка вртића, истакавши да је овако нешто могуће остварити захваљујући дивној природи.

Уз топле напитке и јело, излетници су се окријепили. Након тога је услиједио весели караван санки, али и игрице које је уљепшало планинско сунце.

Љепше препоруке од ових разгледница на којим су најмлађи Фочаци оживјели зимске радости - готово да нема. Осим тога, дјечица су направила путоказе туристичких дестинација за које не треба имати дубок џеп, а пружају прегршт могућности за одмор и уживање.