latinica  ћирилица
08/02/2017 |  15:47 | Аутор: РТРС

Чешка у пародији тражи да постане 51. држава САД (ВИДЕО)

Чеси су се видео-пародијом „Америка прва, Чешка 51“ укључили у надметање на интернету која земља би могла да се највише свиди америчком предсједнику Доналду Трампу.
Чешка пародија - Фото: Screenshot/YouTube
Чешка пародијаФото: Screenshot/YouTube

Као своје адуте навели су прву Трампову супругу, Чехињу Ивану Трамп, предсједника Милоша Земана, који воли Владимира Путина, чисто бијело друштво и мајсторске вјештине у изградњи ограда на примјеру гвоздене завјесе.

„Неке земље су вам се већ представиле. Али знате шта? Лагале су вас. Ми? Ми смо земља коју морате да волите. Ми, Чекија, Чекословакија, западна Русија, како год“, наводи на почетку молбе да САД усвоје Чешку као своју 51. државу видео-снимком интернет телевизије Стрим.

Ругајући се више чешким предрасудама и клишеима него новом америчком предсједнику, у видео-снимку се нуди Чешка као потпуно бијела земља која не би умјела да направи разлику између црнца и Мексиканца, умије да гради ограде од бодљикаве жице, тако ефикасне да не само да нико у земљу не може да уђе већ ниједан Чех из ње није могао да изађе.

Међу личностима због којих би Чешка била неодољива за Трампа наводе његову прву супругу Ивану и предсједника Милоша Земана, који воли предсједника Русије Владимира Путина исто као што воли и Трампа.

Предност би било и то што Трамп не мора да брине за конкуренцију у виду популарности Барака Обаме, јер је легендарни вођа „плишане револуције“, каснији дугогодишњи предсједник Вацлав Хавел, који је Обаму цијенио, покојни.

Трампу би могло да импонује и то што су Чеси успјели потпуно џабе да дигну и ангажују велику совјетску армију да ућутка „лажљиве“ медије, кад је СССР 1968. године на челу снага Варшавског пакта окупирао Чехословачку, а посљедњи совјетски војник ју је напустио тек 1991. године.

„Зато, предсједниче, пружите нам руку да постанемо велики. Први пут. Јер, бити мали није лако“, завршава се чешка пародија улагивања Трампу.

Извор: Бета