latinica  ћирилица
14/02/2017 |  09:26 ⇒ 16:33 | Аутор: РТРС

Честитке поводом обиљежавања Дана бораца и Првог српског устанка

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је данас свим борцима Републике Српске Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата.
Дан борца (фото: mokrolive.info) (из архива) -
Дан борца (фото: mokrolive.info) (из архива)

„У своје лично име и у име грађана Републике Српске захваљујем се свим онима без чије борбе и несебичног жртвовања не би било ни Републике Српске.Посебну захвалност исказујемо онима који су своје животе уградили у Републику Српску, њену слободу и мир.Са најбољим жељама за много успjеха у будућности, још једном вам честитам празник и желим свако добро“, наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу и свим бившим припадницима Војске Републике Српске Дан бораца и Дан Првог српског устанка.

Чубриловић је у честитки истакао да ће Народна скупштина Републике Српске, као и до сада, учинити све да права бораца и ратних војних инвалида буду поштована и законима регулисана на најбољи могући начин.

"Институције система морају да створе још квалитетнији и ефикаснији оквир који ће вама, који сте најзаслужнији за стварање и опстанак Републике Српске и одбрану српског народа у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, омогућити остваривање законом прописаних права и боље животне услове", навео је предсједник Народне скупштине у честитки БОРС-у.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас честитку предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу и свим некадашњим припадницима Војске Републике Српске поводом Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка.

„У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем Вама и свим борцима најискреније честитке поводом Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка.

Улога и значај који су борци дали у стварању и очувању Републике Српске су немјерљиви и обавезују нас да чувамо и јачамо Српску, а породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима пружимо сву могућу помоћ и подршку.

За све нас у Српској ово је дан када се са највећим поштовањем и уважавањем сјећамо оних који су најзаслужнији за слободу коју данас уживамо.


Влада Републике Српске, упркос изазовима са којима се сусреће, чврсто је опредјељена да, у сарадњи са организацијама проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата, настави да се ангажује на рјешавању проблема борачке популације и побољшању њиховог положаја у друштву.

Очување Републике Српске и заштита права свих категорија становништва које су учествовале у стварању Српске остаје трајна обавеза и опредјељење институција“, наводи се у честитци предсједнице Цвијановић.