latinica  ћирилица
16/02/2017 |  21:48 | Аутор: РТРС

Откривен Черчилов есеј у ком говори о ванземаљском животу

Британски лидер Винстон Черчил вјеровао је у постојање ванземаљаца, откривено је у једном од његових есеја написаних прије Другог свјетског рата, преноси Би-Би-Си.
Винстон Черчил -
Винстон Черчил

"Ја први нисам импресиониран успјесима наше цивилизације толико да повјерујем да смо ми једина тачка овог огромног свемира на којој се налазе жива, мислећа створења", написао је Черчил у досад неоткривеном есеју.

Магазин "Нејчер" наводи да је Черчил годинама прије открића егзопланета написао да "не може бити увјерен" да ван нашег соларног система не постоје настањиве планете.

Черчилов есеј је написан 1939. године, а откривен је 2016. у Черчиловом музеју у Мисурију, а астрофизичар Марио Ливио, који га је први читао, навео је да се у њему јасно види "логика научника".

Черчил говори и о важности текуће воде и описује оно што се данас назива "зоном златокосе".

Како наводе медији, ово откриће није превише зачуђујуће, јер је Черчил био веома заинтересован за науку и истраживање свемира, а први је британски премијер који је имао савјетника за науку.

Черчил је одобрио знатна средства за даљи развој телескопа, а чак је издао и наређење пилотима РАФ-а да прикривају потенцијалне сусрете са НЛО.

"Дирљиво је видјети да је један политички лидер толико посвећен науци, када је многи други политичари лако одбацују", рекао је Ливио.

Извор: Б92