latinica  ћирилица
17/02/2017 |  16:16 ⇒ 16:19 | Аутор: РТРС

Богатији живе девет година дуже

Британски истраживачи открили су да је животни вијек људи из виших социо-економских слојева, који живе у уређеним подручјима, дужи у просијеку девет година у односу на оне из сиромашнијих предграђа.
Новац - Фото: илустрација
НовацФото: илустрација

До сличног сазнања дошли и истраживачи из Сједињених Америчких Држава који су потврдили да је животни вијек оних са факултетском дипломом такође девет година дужи у односу на оне који немају ни средњу школу, пише аустралијски "Њуз".

- У данашње вријеме шансе да неко дочека стоти рођендан веће су него раније. Човјек који данас има 63 године има веће шансе да доживи 97, што је знато више у односу очекивани просјечни животни вијек мушкарца, који данас износи 84 године, саопштила је на конференцији у Мелбурну консултант за животна осигурања Мелани Дун.

- Колико дуго ћете живјети зависи од ваших карактеристика, окружења, начина живота и одлука. Удјела има и срећа, додала је и објаснила да поређења са дужином живота родитеља и њихових родитеља нису више реална, јер живимо у вријеме боље здравствене заштите.

Извор: Б92