latinica  ћирилица
23/02/2017 |  18:50 ⇒ 20:56 | Аутор: РТРС

"Дневна доза Добоја" о проблемима о којима други ћуте (ВИДЕО)

Они који о проблемима у Добоју не желе да ћуте, одлучили су да своје незадовољство шире путем интернета. Тако је на друштвеној мрежи Фејсбук осванула страница под називом "Дневна доза Добоја".
Дневна доза Добоја - Фото: РТРС
Дневна доза ДобојаФото: РТРС

Одговори су се тако низали, а Фејсбук ипак говори другачије. Готово 9.000 људи свакодневно прати оно о чему други у Добоју ћуте. Трагом приче јавили смо се администраторима ове странице који свој идентитет не желе да открију. Кажу, све је настало као иронија на стање у којем се Добој налази. Једини глас народа, како се називају, дошао је и до градоначелника Обрена Петровића који, кажу, нуди и неколико хиљада марака онима који открију ко стоји иза странице. Зато кажу, велика је потрага за њима.

"Нуде се одређене своте новца да се дође до наших идентитета, а то нама само импонује и даје до знања да се истина далеко чује. Боље да тај новац искористе у развој града, а не да стварају бунт против нас!" - наводе из ове групе.

Ова "виртуелна игрица", кажу, само открива како ствари у Добоју заиста функционишу. Страначки интереси на првом су мјесту, а за грађане већ одавно нико не мари. Градоначелник, на наше позиве није одговарао.

"Наш циљ је да сваки појединац овог града изађе и јавно каже своје проблеме, да будуће генерације не живе као ми, у времену кабадахија, султана и осталих убирача харача који је снашао овај град", наводе на страници из "Дневне дозе Добоја". 

Одавно Добој, кажу, није град за живот - него мјесто за лично богаћење појединаца преко леђа оних који су га стварали и градили. Грађанима једино остаје питање зашто своје ставове не покажу када на то имају легитимно право, а не само анонимно и виртуелно.