latinica  ћирилица
01/03/2017 |  08:42 | Аутор: РТРС

Иванић: Сутра консултације у Предсједништву БиХ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић изјавио је да је за сутра заказао неформалне консултације чланова Предсједништва БиХ поводом ванинституционалне одлуке о покретању ревизије пресуде Међународног суда правде против Србије.
Младен Иванић - Фото: AFP
Младен ИванићФото: AFP

Он је синоћ за Радио-телевизју Србије рекао да на тим консултацијама не очекује ништа посебно, објаснивши да их је заказао за четвртак јер је данас у Федерацији БиХ нерадан дан, будући да се у дијеловима тог ентитета 1. март обиљежава као "дан независности БиХ".

"Не очекујем ништа посебно - ја имам свој став, Изетбеговић има свој, а Човић нешто између", рекао је Иванић.

Иванић је подсјетио да је недавно прекинута ванредна сједница Предсједништва БиХ јер бошњачки члан Предсједништва Бакир Изетбеговић није желео да се расправља о подношењу захтјева за ревизију пресуде против Србије.

Он је додао и да је хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић напустио ту сједницу и да је зато одлучио да закаже неформалне консултације чланове ове институције БиХ.

Иванић је поновио и да сви аргументи показују да нема никакве правне основе за ревизију тужбе и да одлука о томе није донесена у институцијама БиХ.

Министар спољних подлова Србије Ивица Дачић рекао је за РТС да се ради о Изетбеговићевом једностраном потезу усмјереном против добрих односа Србије и БиХ.

Он је рекао и да Србија жели добре односе са БиХ.

Извор: Срна