latinica  ћирилица
01/03/2017 |  16:00 ⇒ 22:30 | Аутор: РТРС

Кнежево без јавног превоза (ВИДЕО)

Грађани Кнежева данас су остали без јавног превоза, јер је аутопревозник "Транспорт" због нелегалне конкуренције, као знак упозорења обуставио превоз.
Кнежево - транспорт - Фото: РТРС
Кнежево - транспортФото: РТРС

У протеклих десет година због нелегалних превозника кажу у овом предузећу изгубили су око 1,5 милиона марака.

У предузћу "Транспорт" тврде да годинама воде борбу са нелегалним превозницима који им "краду" путнике. Због све мањег броја путника, кажу, ускоро им се неће исплатити радити овај посао.

У инспекцији се жале да нерегистроване превозницике нису у могућности спријечити у обављају овог посао због непрецизне законске регулативе.

У ресорном министарству одговарају – закон није проблем.

- Ми смо 2008. године у Закону о превозу у друмском саобраћају дефинисали и прописали одредбе закона на основу којих инспекцијски органи могу јасно да идентификују некога ко врши превоз супротно закону и ко није региостровао дјелатност превоза, појашњава Наташа Костић, помоћница министра друмског саобраћаја у Министарству саобраћаја и веза Републике Српске.

У Општини тврде да су због нелегалног превоза на губитку и грађани и радници у "Транспорту".

Горан Боројевић, начелник општине Кнежево, истиче да је штета за општиуну и за саме раднике да кубуре са тим проблемом. - Мислим да је проблем нелегалног превоиза присутан у читавој Републици а не само у Кнежеву, додаје Боројевић.

Не буде ли спријечен рад нелегалних превозника и запослени у кнежевском "Транспорту" кажу да ће бити приморани да потраже нови посао.