X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
05/03/2017 |  12:45 | Извор: РТРС

Напустио Лондон и отишао да живи као коза (ВИДЕО)

Томас Твејтс напустио је свој свакодневни живот у Лондону, препун стреса због незапослености, да би на три дана живио живот козе у Швајцарској, преноси британски Телеграф.
Томас Твејтс - Фото: Screenshot/YouTube
Томас ТвејтсФото: Screenshot/YouTube

"Шетао сам пса свог пријатеља и примјетио да изгледа заиста срећно, без икаквих брига, што ме натјерало да помислим да би било сјајно живјети један дан као он", казао је Твејтс, који је размишљао да на неколико дана постане чак и слон или нека друга животиња.

Ипак, схвативши да поједине животиње имају исте проблеме као људи, одлучио је да живи као коза, због чега је конкурисао за универзитетску стипендију како би спровео истраживање о психологији коза.

За ту сврху је набавио и вјештачке ноге, специјално дизајниране за опонашање кретања коза, али и стомак који изгледа као козји.

Ипак, његов живот у тијелу козе није био тако занимљив, па је Твејтс закључио да та безбрижност није онаква каквом се чини на први поглед.

"Много сам патио као коза, зато што нисам могао да се крећем правилно, а морао сам и да једем само траву", објаснио је.

Твејтс је након тога написао књигу под насловом "Човјек-коза: Како сам узео одмор од људског живота", а његов пројекат донио му је "Ig" нобелову награду.

Извор: Агенције