latinica  ћирилица
08/03/2017 |  08:10 | Аутор: РТРС

У прекиду саобраћај на правцима Прњавор-Србац и Бањалука-Карановац

Због воде на коловозу, у прекиду је одвијање саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Србац у мјесту Доња Илова и Бањалука-Карановац у мјесту Јагаре, у Улици Симе Илије Партала, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Због изливања воде отежано се саобраћа и на регионалном путу Србац-Друговићи.

Од 6.00 часова нормализован је саобраћај на магистралном путу Клашнице-Прњавор у мјесту Ратковац, док се једном траком саобраћа на дионици пута Клашнице-Довићи-Друговићи.

На осталим путевима у Републици Српској јутрос се саобраћа успорено, по мокрим и клизавим коловозима, због слабог снијега у вишим и кише у нижим предјелима.

Додатан опрез савјетује се у котлинама и дуж ријечних токова, због мјестимичне магле, нарочито на подручју Фоче гдје је видљивост смањена на 50 до 100 метара, као и на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, због учесталих одрона земље и камења на коловоз.

Посебан опрез неопходан је на путним правцима Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Вишеград-Устипрача-Рогатица и Вишеград-Бродар-Рудо.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћа се без застоја, по мокрим коловозима.

Због деминерских радова на снази су привремене обуставе саобраћаја на регионалном путу Добој-Нови Маглај, у близини насеља Рјечица Доња, сваким даном од 7.00 до 16.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Деминерски радови изводе се и на регионалном путу Сребреница-Скелани, у мјесту Крагљиводе, па се у периоду од 8.00 до 16.00 часова саобраћај обуставља 30, а пропушта 10 минута.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, од 23.00 до 5.00 часова биће обуставе саобраћаја, највише до 30 минута.

Режим саобраћања измијењен је на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља, због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој.

Режим саобраћања, због радова, измијењен је и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача, у мјесту Дуб биће повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута, у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањено је саобраћање за сва возила тежа од 16 тона.

У Федерацији БиХ због изливања воде на коловоз отежано се саобраћа на дионицама магистралних путева Шпионица-Орманица, Орманица-Градачац, Градачац- Шамац.

И на осталим путевима јутрос се саобраћа спорије, по претежно мокром коловозу.

Угаженог снијега има у вишим планинским предјелима, посебно на путним правцима Ливно-Гламоч-Млиниште, Бугојно-Купрес, Купрес-Шујица, Кључ-Босански Петровац-Бихаћ и Босански Петровац-Дрвар.

Додатне потешкоће на овим дионицама ствара јак вјетар који мјестимично прави сњежне наносе.

На дионици ауто-пута Какањ-Зеница Југ у мјесту Доњи Тичићи, због санације клизишта саобраћа се спорије, у оба смјера једном траком.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

На граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања током дана повремено се саобраћа успорено због радова који још трају на подручју Хрватске.

Извор: СРНА