latinica  ћирилица
22/03/2017 |  15:50 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

У Фочи изведена захтјевна операција тумора (ВИДЕО)

Хируршки тим Универзитетске болнице Фоча извео је захтјевну операцију тумора на зидовима грудног коша и трбуха.
Операција - Фото: РТРС
ОперацијаФото: РТРС

Захват је предводио познати грудни хирург Милорад Бијеловић из Института за плућне болести из Сремске Каменице. Пацијенти више неће морати у иностранство,а и уштеде су веће.

Једна од најсложенијих операција у овој области хирургије успјешно је завршена у Фочи. Мултидисциплинарном примјеном хируршких грана – грудне,опште и реконструктивне хирургије тумор је отклоњен.

"То и јесте један од новитета на подручју БиХ и Републике Српске због тога што је тешко сакупити на једном мјесту хирурге разних профила, а да сви имају одређени ниво у свом пољу да могу да ураде овакву операцију", изјавио је Милорад Бијеловић специјалиста грудне хирургије.

Дражан Ерић, специјалиста реконструктивне хирургије истиче: "Конкретно, данас смо у овоме направили ресекцију веома широку тумора који је био захватио зид грудног коша и трбуха заједно са свим ребрима и осталим структурама и мишићним влакнима".

Усавршавање ове методе у болници у Фочи унаприједиће и борбу против ове тешке болести.

"То ће бити веома значајно за пацијенте, нарочито који са сличним проблемима могу да се јаве у нашу установу", каже Раде Милетић специјалиста опште хирургије.

Примјера ради – у центрима земаља окружења поједини пацијената су морали да плаћају и до десет хиљада марака за ову операцију.

У фочанској болници трошкове операције сноси Фонд здравственог осигурања.