latinica  ћирилица
05/04/2017 |  12:09 ⇒ 17:48 | Аутор: РТРС

Продановић: За измјене Изборног закона БиХ нема довољно политичке воље

Члан Интерресорне радне групе за измјену изборног законодавства БиХ Лазар Продановић рекао је данас новинарима у Сарајеву да су измјене Изборног закона БиХ могуће, чак и у кратком року, ако за то постоји политичка воља, али које у овом моменту нема у довољној мјери.
Лазар Продановић - Фото: РТРС
Лазар ПродановићФото: РТРС

- Било би значајно помоћи у раду Интерресорне радне групе да би измјене изборног законодавства које се односе на опште изборе биле у функцији објективних, фер и непристрасних избора, у којима не би други гласали у име грађана - рекао је Продановић, коментаришући изјаву лидера ХДЗ-а БиХ Драгана Човића, који је у Мостару најавио могућност договора у вези са измјенама Изборног закона у року од 15 дана.

Човић је на маргинама Мостарског сајма, током сусрета са хрватским премијером Андрејом Пленковићем, рекао да ће у наредне двије седмице бити интензивирани разговори о Изборном закону, као и да очекује подршку по том питању.

- Кључ свега ће бити у наредних 15 дана, када ћемо разговарати о измјенама Изборног закона у БиХ. Криза коју данас имамо неки потцјењују, али морамо знати да је кључно питање наш европски пут. Још увијек неко вјерује да може бирати у име других, а ја вас увјеравам да не може! Морамо разумјети да БиХ неће преживјети као нормална европска земља без Хрвата - истакао је Човић.

Извор: СРНА