latinica  ћирилица
06/04/2017 |  08:52 ⇒ 16:11 | Аутор: РТРС

Нова експлозија у Санкт Петербургу, напад и у Ростову код школе

У близини мјеста гдје је раније пронађен експлозив у Санкт Петербургу, догодила се снажна експлозија у стамбеној згради. Нема повријеђених, а станари су евакуисани из зграде. Прије ове експлозије, данас је у Русији забиљежена још једна експлозија- у Ростову на Дону.
Ростов на Дону - експлозија у близини школе  (Фото:РТ/twitter) -
Ростов на Дону - експлозија у близини школе (Фото:РТ/twitter)

15.40...Гласна експлозија чула се у једној стамбеној згради у Санкт Петербургу.

Зграда у којој је активирана експлозивна направа налази се у близини оне у којој је раније данас пронађено неексплодирано убојно средство.

У експлозији није било повријеђених, само је једно возило оштећено усљед отпадања фасаде са зграде.

Једна особа је повријеђена у експлозији на југу Русије у Ростову на Дону, саопштили су полицијски извори.

13.25... Једна особа је повријеђена у експлозији на југу Русије у Ростову на Дону, саопштили су полицијски извори.

Према најновијим информацијама повријеђен је бескућник, а не радник обезбјеђења како су руски медији првобитно јавили.

Медији јављају да је до експлозије дошло недалеко од школе када је човјек са земље подигао експлозивну направу.

"Бескућник је нашао пакет на улици око 6.30 по локалном времену и одлучио да провјери његов садржај. Експлозија се десила када је хтио да укључи батеријску лампу у којој је био смјештен експлозив. Рука му је потпуно разнесена", рекао је један од званичника, преноси Тас.

"Мушкарац је подигао сумњиви објекат који је експлодирао. Прсти су му потпуно разнијети, а задобио је и повреде стомака. Пребачен је у болницу", наводе Риа новости.

Тас наводи да је бомба била "маскирана" као ручна батерија. Школа је отказала наставу, а област је евакуисана.

Школа је отказала наставу, а област је евакуисана.

 У два одвојена напада, који су се у последњих 48 сати десила у граду Астрахан на југу Русије, убијена су два саобраћајна полицајца, а тројица припадника руске Националне гарде су повријеђена.

"На припаднике Руске гарде отворена је ватра када су покушали да зауставе кола ради провјере докумената. Нападачи су побјегли са лица мјеста", рекао је портпарол полиције у Астрахану за агенцију Тасс.

Према ранијим извјештајима, у уторак су неиндентификовани наоружани мушкарци напали двојицу саобраћајних полицајаца који су изашли на терен због саобраћајне несреће. Један полицајац је одмах умро, а за напад су осумњичена четворица мушкараца за којима је расписана потјерница.

Портпаролка министарства унутрашњих послова Ирина Волк изјавила је да је полиција у сарадњи са руском Националном гардом "елиминисала" тројицу мушкараца осумњичених да су убили полицајце у Астрахану.

"Јутрос приликом истраге, полиција је у сарадњи са руском Националном гардом и руском савезном службом за безбједност (ФСБ) пронашла и елиминисала три особе", рекла је Волк.

Извор: Агенције