latinica  ћирилица
13/04/2017 |  15:34 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

Дом здравља у Добоју суочен са проблемом вишка запослених (ВИДЕО)

У обнову Дом здравља Добој Влада Српске уложила око 800. 000 марака. Због недостатка средстава суочени су са проблемом вишка запослених.
Добој - Дом здравља - Фото: РТРС
Добој - Дом здрављаФото: РТРС

Уговор са Фондом здравства за ову годину предвиђа око 700.000 марака мање у односу на прошлу годину. То неће ,кажу у добојском Дому здравља, утицати на број здравствених служби, али хоће на број запослених којих је тренутно вишка око 80. Уздају се да ће дио ријешити пензионисањем, а помоћ очекују и од министарства.

"Ми ћемо наставити и даље да пружамо услуге у овом обиму који је сада, с тим да су пред нама разговори са министарством које ради на томе да се ствари које су неповољне по нашу здравствену установу кроз нека друга рјешења отклоне", рекао је Радослав Николић, директор Дома здравља Добој.

Проблем су и дуговања за доприносае за пет мјесеци због чега радници Дома здравља не могу да овјере здравствеве кљижице.

"То што има неких дуговања између Фонда и Дома здравља ми ћемо ријешити. Ја ћу се потрудити да од сљедеће седмице сви здравствени радници имају ријешено здравствено осигурање", истакао је реорни министар Драган Богданић.

У посљедње три године Влада је издвојило око 800.000 марака за ову установу. Реновирана је комплетна зграда Дома здравља,н абављена опрема за 10 ординација породичне медицине, те реновирана амбуланта у Бољанићу.