latinica  ћирилица
14/04/2017 |  18:48 ⇒ 15/04/2017 | 15:19 | Аутор: РТРС

Младић из Мркоњић Града тврди да га је полиција у Јајцу брутално претукла (ФОТО/ВИДЕО)

Шта се десило Милану Ђундићу из Мркоњић Града, треба да утврди истрага. Он тврди да га је полиција у Јајцу брутално претукла, након што је заустављен због низа саобраћајних прекршаја. Из кантоналног МУП-а описују- бјежао је чак 18 километара у алкохолисаном стању.
Милан Ђундић - Фото: РТРС
Милан ЂундићФото: РТРС

На прво "Стоп" саобрађајне полиције Ђундић се није зауставио, јер, како каже, није било услова за то. Стао је на првом проширењу, а онда су, по његовим тврдњама, услиједиле лисице и брутални удараци.

"Већ при самом заустављању и мом отварању врата и изласку дошло је до велике силе, употребе оружја, ударца у главу ногом, мог избацивања из аута, бацања на пијесак, стављања лисица и у једном тренутку и на националној основи без и једног труна отпора", говори Ђундић.

Ђундић вожњу нерегистрованог возила и прекршаје из налога који је тада и направљен признаје, али тврди, није било потребе за физичким иживљавањем и употребом толике силе.

Све се, према његовим ријечима, дешавало око 16 часова на главном путу и пред бројним свједоцима, који су, тврди, све то и снимили телефонима.

"Људи су стали са аутима, било је 3, 4 аута и снимали. То је тако изгледало као да је полицијска вјежба, као да сам највећи криминалац", додаје Ђундић.

Из кантоналног МУП-а у Травнику кажу да су Ђундића који је возио "VW-Jetа" покушали да зауставе у мјесту Марјановићи у Јајцу, након чега је, тврде, покушао да побјегне.

Кренули су за њим, јер су возила те врсте често мета крађе. Успјели су да га зауставе тек након 18 километара потјере.

"Приликом контроле установљено је да је возач из Мркоњић Града управљао возилом под утицајем алкохола од 1,33 промила, возило је било нерегистровано, а на истом је постављена регистарска ознака, која припада сасвим другом возилу", наводи се у саопштењу МУП-а Средњебосанског кантона.

Ако сматра да је било прекомјерне употребе силе, кажу у полицији, Ђундић треба да се обрати унутрашњој контроли кантоналног МУП-а.

Он је с повредама главе, лица, леђа и ногу прегледан у Дому здравља у Мркоњић Граду, након чега су љекари обавијестили мркоњићку полицију.

Ђундић тврди да је записник о повредама прослијеђен надлежном тужилаштву, заједно са исказом свједока који је био с њим у ауту и који је, тврди, спреман да свједочи и на суду.