latinica  ћирилица
04/05/2017 |  21:56 | Аутор: РТРС

Изнајмио 200 лажних сватова да превари тазбину

Преварант са севера Кине пажљиво обрађивао “мете“ и узео 150.000 евра на име мираза све док га млада није провалила пред олтаром.
Вјенчање - Фото: илустрација
ВјенчањеФото: илустрација

Један кинески преварант уложио је невјероватну количину труда и времена да конструише лажни живот, који је кулминирао ангажовањем 200 непознатих људи да му буду сватови на вјенчању. Све то је био дио плана осмишљеног како би се домогао богатсва младине породице.

Мушкарац познат само под презименом Ванг ухапшен је за превару након што је полиција упала на његову свадбу и почела да испитује сватове са младожењине стране, преноси сајт ЦГТН. Они су на крају поклекли и признали да им је плаћено око 10 евра да глуме родбину и пријатеље преваранта.

Овако нешто, колико год било чудно није забрањено, међутим, позајмљивање близу 150.000 евра од младине породице, под лажним идентитетом, је дефинитивно злочин. Ванг је тражио новац за своје пословне авантуре, али и у име мираза, како би купио жени ауто.

Млада до посљедњег тренутка није сумњала у зле намјере свог вјереника, чак га је сматрала галантним и финим момком, све док са вејнчања нису изостали његови родитељи. Тада је почела агресивно да испитује госте, да би на крају позвала полицију и осујетила препредени план.

Касније је утврђено да је Ванг прекршио још један кинески закон тако што је покушао да се ожени са само 20 година, што је двије године испод дозвољеног узраста у овој земљи.

Извор: Новости